Prof. Dr. Taner Yavuz / Kalp Hastalıkları  / Çocuklarda Kalp Hastalığı Tanı Yöntemleri

Çocuklarda Kalp Hastalığı Tanı Yöntemleri

Doğumsal kalp hastalıklarının tanısında bir çok yöntem kullanılır. Çocuklarda kalp hastalığı tanı yöntemleri arasında en sık ultrason tekniği kullanılır. Bazı doğumsal kalp hastalıkları gebelik sırasında tanı alır. Fetal ekokardiyografi denilen özel bir ultrason yöntemiyle büyümekte olan fetüs kalbinin ultarason resimleri görüntülenir. Bununla birlikte bazı doğumsal kalp hastalıkları doğuma kadar veya uzun yıllar boyunca çocukluk çağında ya da erişkin yaşlara kadar saptanmayabilir. Çocukluk çağında en sık kalp hastalığından şühelendiren bulgu,  doktor muayenesinde steteskopla kalpte üfürüm duyulmasıdır. Çocuklarda kalp hastalığı tanı yöntemleri için ilk ve en çok tercih edilen test ekokardiyografidir.

Çocuk ekokardiyografisi  bebeğin kalbindeki hemen hemen tüm doğumsal kalp hastalığını saptamamıza olanak sağlayan bir ultrason tekniğidir. Genellikle 1 saatten daha kısa sürer.

ocuk Ekokardiyografi EKO

Çocuk Ekokardiyografi (EKO)

Çocuk ekokardiyografi (EKO) kalbi görüntülemek üzere ses dalgalarını kullanan bir ultrason yöntemidir. Güvenli, ağrısız ve radyasyon içermeyen bir tetkiktir. İşlem yapılırken…
Devamını Oku...
Yazılar
Sohbete Başla
1
Hoş geldiniz. İstanbul Çocuk Kardiyoloji ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. 👋
Online randevu hizmetimizden yararlanabilirsiniz.